U Stocu predstavljena knjiga"Sloboda, mir meju nami"

Književnik i pjesnik Mile Pešorda predstavio je sinoć, u dvorani Biskupijkog centra u Stocu svoju knjigu "Sloboda, mir meju nami". Uz autora, o knjizi su govorili profesori dr. Miroslav Palameta i Dr. Antun Lučić. Sloboda, mir meju nami – Eurogledi”, su tekstovi objavljivani u “Hrvatskom slovu”.  Promišljanja su to, kazao je, o životu i sudbini hrvatskoga čovjeka i naroda u suvremenosti i svevremenosti s pogledom na ono što je tu i uvijek s mišlju na sutra.

Opširnije...

Načelnik općine Stolac primio učenike generacije osnovnih i srednjih škola

Načelnik općine Stjepan Bošković primio je danas učenike generacije osnovnih i srednjih škola s područja općine Stolac. Riječ je o tradicionalnom prijemu Općinskog načelnika koji se svake godine održava za učenike generacije.


Opširnije...

Održano svečano potpisivanje stipendija za akademsku 2018./2019.

Danas su  u Salonu općine Stolac svečano potpisani ugovori o dodjeli  stipendija za akademsku 2018/2019. godinu.  Prije potpisivanja, prisutnima se obratio načelnik općine Stjepan Bošković. U svom govoru je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da se i u ovoj godini izdvoje sredstva za pomoć studentima sa područja općine Stolac.


Opširnije...

U Stocu predstavljanje knjige "Sloboda, mir meju nami"

U ponedjeljak, 15. srpnja u 20,00 sati održati će se predstavljanje knjige Mile Pešorde „SLOBODA, MIR MEJU NAMI“ Eurogledi u Biskupijskom centru Sarsenterum, Stolac. Predstavljači su; prof. dr. Miroslav Palameta, prof. dr. Antun Lučić, Mile Pešorda.

O knjizi Mile Pešorde SLOBODA, MIR MEJU NAMI – EUROGLEDI (s dodatkom SARAJEVSKE DEKLARACIJE O HRVATSKOM JEZIKU 1971.), objavljenoj u nakladi Matice hrvatske Stolac, napisali su:

Opširnije...

Predstavljanje monografije „Razgovor s Radimljom“

Javna ustanova Radimlja povodom dana općine Stolac, organizira predstavljanje monografije „Razgovor s Radimljom”, autora Miroslava Palamete i Mire Raguža, u utorak 16. srpnja 2019. godine u 20:30, na lokalitetu nekropole Radimlja.


Opširnije...