Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder rasprava is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Održana javna rasprava o izradi regulacijskog plana

[sigplus] Critical error: Image gallery folder rasprava is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

S početkom u 1100 sati u salonu Općine Stolac održana je javna prezentacija i rasprava o izradi regulacijskog plana "Gospodarsko-poslovne zone Hodovo". Regulacijski plan izradio je Forum 98 d.o.o. Stolac, poduzeće za projektiranje i inženjering u graditeljstvu na čelu sa voditeljem projekta dipl.ing.arh. Robert Raguž.

 

Prostor "Gospodarsko-poslovne zone Hodovo" ima površinu od 127,55 ha, i nalazi se neposredno uz magistralnu prometnicu M-17.3. na potezu Masline-Buna. Isti je namijenjen za izgradnju gospodarsko-poslovnih objekata, fotonaponskih elektrana i dijela prostora višenamjenskog sadržaja.

Važno je istaknuti da su pojedine tvrtke već iskazale interes za kupnju i upotrebu prvih parcela u "Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo" i da će prve prodaje krenuti sredinom 2011.godine.

Investitor i naručitelj projekta je Općina Stolac. Razdvajanje troškova prema namjeni površina dijeli se na prostor za fotonaponske elektrane i prostor parcela, a sveukupni troškovi uređenja prostora su 4.845.994 KM.

Projekt izrade regulacijskog plana ostaje na javnom uvidu, te će se o njemu raspravljati  na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Stolac.

 

{slike}rasprava{/slike}