Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

20 žena iz općine preuzelo mehanizaciju za koju su aplicirale kroz projekt "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Stolac"

Prema ugovoru o suradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva Nodas iz Sarajeva kroz projekt "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Stolac" 20 stolačkih žena koje su aplicirale i zadovoljile kriterije u četvrtak 09.05.2019. godine nakon što su prije mjesec dana potpisale ugovore, konačno su i preuzele dio mehnizacije za koju su aplicirale.

 

Prilikom potpisivanja ugovora u salonu općine održana je prva od dvije edukacije-treninga za korisnice projekta "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općinama Jablanica i Stolac". Sve korisnice iz općine imale su priliku vidjeti, naučiti, te u konačnici primjeniti znanja iz oblasti proizvodnje i prerade hrane od prof.dr. Asime Kurić, kao i marketinga od gospodina Berina Kulelije.

Udruženje Nodas iz Sarajeva, organizacija Help, uz pomoć Ministarstva za razvoj SR Njemačke, i općina Stolac  realiziralo je ovaj projekt kojim će se podržati  žene koji se bave proizvodnjom hrane. Individualni grantovi su 3000 eura protuvrijednosti u materijalu i opremi. Ukupan iznos projekta  iznosi oko 154.000 KM za općinu Stolac..

Općina Stolac je podržala projekt kroz sufinanciranje u iznosu od 35 % sredstava. Također 2 udruženja žena iz općine Stolac, ovim projektom dobit će grant sredstva u iznosu od 12.000,00 eura.