Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Održana Vjeronaučna olimpijada 2019.

Drugo državno natjecanje iz vjeronauka pod nazivom „Vjeronaučna olimpijada 2019.“ održano je u Stocu, 30. travnja. Nakon svete mise, svi natjecatelji i mentori krenuli su u procesiji do Biskupijskog pastoralnog centra u Stocu. Svečani program priredili su školski zbor i zbor mladih, koji su glazbenim izvedbama pratili i službeni dio usmenog natjecanja.

 

 

Kratkim govorom okupljenima se obratio načelnik općine Stolac Stjepan Bošković. Također, svoje pozdrave i zahvalnost izrekao je i ravnatelj Zavoda za školstvo u Mostaru, Željko Ćorić te ravnateljica Osnovne škole Stolac, Zdravka Marijanović, koja je otvorila prostore škole i rado se odazvala pozivu na suradnju i organizaciju.

 

Nakon što je održan pismeni dio, pojedinačni i skupni, testove su preuzeli članovi povjerenstva za ispravljanje, a sami natjecatelji su s domaćinima otišli na ručak i razgledavanje grada Stoca i zidina uz stručno vodstvo profesora.

Objavljeni su službeni rezultati te su pozvani natjecatelji prvih pet ekipa osnovnih i srednjih škola na usmeno natjecanje koje se održalo javno.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole Fra Stipana Vrljića Sovići s mentoricom vjeroučiteljicom Ivanom Vlašić; drugo mjesto zauzeli su učenici Osnovne škole Fra Grge Martića Ozimica s vjeroučiteljicom Slavicom Antolović Trogrlić, a treći su bili učenici Osnovne škole Fra Lovro Karaula iz Livna s vjeroučiteljicom Ivanom Papić.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su učenici gimnazije Katoličkog školskog centra Don Bosco iz Žepča s vjeroučiteljicom s. Mirjam Ramljak, drugi su bili učenici opće gimnazije Katoličkog školskog centra Sv. Franjo iz Tuzle s vjeroučiteljicom s. Irenom Bošnjak, a treće mjesto pripalo je učenicima Srednje škole Prozor s vjeroučiteljicom Željanom Jozić.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika i objave rezultata, za uspješnu organizaciju i domaćinstvo ovoga natjecanja zahvalila je predsjednica Državnog povjerenstva s. Vlatka, a zajedničkim fotografiranjem i pjesmom završeno je drugo državno natjecanje Vjeronaučna olimpijada 2019.