5. rođendan Stolačkih mažoretkinja

Stolačke mažoretkinje osnovane su u ožujku 2014. godine i ovih dana slave svoj 5. rođendan. Proslavu rođendana cure nisu preskočile ni ovaj put, a rođendan su proslavile nastupom u Herceg Novom na Međunarodnom susretu duvačkih i mažoret anasabala.

 

 

Posjetili smo cure koje marljivo treniraju i pripremaju se za ovogodišnje Državno prvenstvo koje će se održati u Čitluku. Stolačke mažoretkinje su svoje pripreme za Državno prvenstvo  započele još početkom godine ističe trenerica Ivana Marić: “Naše djevojčice i djevojke vrijedno rade, svake godine koreografije su daleko zahtjevnije i teže, ali uz ljubav prema mažoret plesu u kombinaciji s puno odricanja, volje i upornosti pa se lako savladaju i najzahtjevniji pokreti“. Ponosna trenerica jednog od najmlađih mažoret sastava i Bosni i Hercegovini zajedno sa općinom Stolac bit će dogodine i domaćin Državnog prvenstva mažoretkinja.

Njihov sastav čini 60 djevojaka podjeljenih u tri kategorije; dječji sastav, kadeti juniori.

Na državnim natjecanjima redovito osvajaju prva mjesta. Godinu dana nakon osnivanja na državnom prvenstvu u kategoriji štap osvajaju treće mjesto a sljedeće godine penju se ljestvicu više i postaju državne viceprvakinje i ostvaruju plansman na Europsko prvenstvo.

Na Europskom prvenstvu koje je 2017. godine održano u Laškom (Slovenija) osvajaju prvo mjesto u kategoriji solo pompon kadet.

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je održano u Uskoplju, prošle godine Stolačke mažoretkinje natječu se u 7 kategorija a u Stolac se vraćaju sa 6 osvojenih medalja, dok u najtežoj kategoriji juniori štap - juniorke stolačkih mažoretkinja osvajaju prvo mjesto.

Prije godinu dana mažoretkinje osnivaju i svoju podružnicu Aladinići-Bobanovo gdje djeluje 35 mažoretkinja. Ove godine dobile su priznanje općine Stolac za izniman uspjeh i postignute rezultate na natjecanjima u mažoret plesu te promicanje ugleda općine Stolac. Svojim odličnim nastupima na najbolji mogući način prezentiraju grad i općinu iz koje dolaze. Mažoretkinje sretno!